×

Najnovšie články

Najnovšie články

  • Kuchynské váhy – rebríček
    Kuchynské váhy – rebríček

    Kuchynská váha je jedným z doplnkov, ktoré čoraz častejšie nachádzajú miesto v našej kuchyni. Toto praktické a funkčné zariadenie nám umožňuje presne odmerať pomery, aby boli ingrediencie v pripravovanom pokrme správne vyvážené z hľadiska množstva.

    Prečítajte si viac
  • Overenie váhy
    Overenie váhy

    Ako prebieha kalibrácia elektrickej váhy pred overením a čo všetko by ste mali o tomto procese vedieť? O tom všetkom sa dočítate v tomto článku.

    Prečítajte si viac
  • Karát – koľko je to gramov?
    Karát – koľko je to gramov?

    V nami pripravenom článku sme uviedli množstvo dôležitých informácií, vďaka ktorým sa naši čitatelia môžu zoznámiť s touto témou a vybrať si váhu, ktorá bude zodpovedať ich individuálnym potrebám.

    Prečítajte si viac
  • Ako začať počítať kalórie? Váha na počítanie kalórií
    Ako začať počítať kalórie? Váha na počítanie kalórií

    Zvažujete, ako začať počítať kalórie? Objavte základný nástroj na počítanie kalórií – váhu. Zistite, ako efektívne sledovať príjem kalórií a dosiahnuť svoje zdravotné a kondičné ciele!

    Prečítajte si viac
  • Prevodník kuchynských mier a hmotností
    Prevodník kuchynských mier a hmotností

    Príprava jedál, najmä tých, ktoré si vyžadujú presné dávkovanie ingrediencií, nie je možná bez správnych nástrojov. Kľúčovým prvkom každej kuchyne je kuchynská váha, ktorá umožňuje presné odmeriavanie surovín. V takejto situácii sa neoceniteľným pomocníkom stáva prevodník kuchynských mier a hmotností, ktorý umožňuje rýchle a presné prispôsobenie receptov individuálnym potrebám.

    Prečítajte si viac
  • Brutto - netto hmotnosť - čo to je?
    Brutto - netto hmotnosť - čo to je?

    Brutto a netto sú pojmy, ktoré sme pri rôznych príležitostiach počuli veľakrát. Pomocou nich vieme určiť nielen mzdu či cenu, ale aj hmotnosť tovaru.

    Prečítajte si viac
  • História zlata
    História zlata

    Vedeli ste, že: Zlato, po latinsky Aurum, má chemickú značku Au. Teplota topenia je 1064°C, teplota varu 2600°C. Nepodlieha vonkajším vplyvom - nekoroduje, je odolné voči kyselinám, zásadám a soliam. Rozpúšťa vo vodnom roztoku kráľovskej vody, v zmesiach kyanidov, v jyseline selénovej, kyseline chlorovodíkovej nasýtenej chlórom. Vďaka týmto vlastnostiam, ľahkej spracovateľnosti a dostupnosti v minulosti je to prvý kov, ktorý ľudia začali ťažiť a využívať.

    Prečítajte si viac
  • Umelá inteligencia OpenAI o používaní váh v domácnosti píše:
    Umelá inteligencia OpenAI o používaní váh v domácnosti píše:

    Váhy sú bežne používaným nástrojom v každej domácnosti. Sú dôležité pre presné mierenie množstva jedla, prísad a rôznych materiálov. V kuchyni sa váhy používajú na váženie surovín pri pečení a varení. Je dôležité mať presné množstvo surovín, aby sa zabezpečila správna chuť a konzistencia jedla. Napríklad, keď pečiete koláč, môžete použiť váhy na presné meranie múky, cukru a iných prísad, aby ste zabezpečili, že výsledok bude vždy rovnaký.

    Prečítajte si viac
  • Váženie v kuchyni
    Váženie v kuchyni

    Pokiaľ máme dobrý recept a chceme, aby sa nám podaril, musíme dodržať presné množstvá, ktoré sú v ňom uvedené. V niektorých sa počíta na hrnčeky, v iných na lyžice a mililitre. Keďže každá lyžička alebo hrnček môže byť iný, je v receptoch najčastejšie uvedená presná hmotnosť potraviny, aby sme sa vyhli nepodareným jedlám. Z toho dôvodu sa stali kuchynské váhy, obľúbenou súčasťou varenia a pečenia.

    Prečítajte si viac
  • Vznik merných jednotiek
    Vznik merných jednotiek

    V minulosti ľudia potrebovali merné jednotky najmä preto, aby vedeli rozdeľovať pozemky, a aby zistili, koľko vypestovali a lepšie sa im obchodovalo. Najprv sa meralo podľa toho, čo bolo dostupné, ako je palec, stopa, lakeť, hrivna, kameň, alebo podľa iných objektov, ktoré ľudí obklopovali. No nebolo to presné, lebo veľkosť tela a predmetov sa líšila, preto potrebovali tieto miery zjednotiť. Začali teda vznikať merné jednotky, ktoré mohlo mať každé mesto iné. Dnes už existuje medzinárodná...

    Prečítajte si viac
Showing 1 to 10 of 17 (2 Pages)