×

Najnovšie články

Brutto - netto hmotnosť - čo to je?

V nasledujúcom článku sa dozviete, čím sa od seba líšia pojmy, o ktorých diskutujeme, a prečo sa oplatí investovať do kvalitnej váhy na balíky a batožinu.

Hrubá (brutto) váha - čo to je? Vysvetlenie pojmu

Bez ohľadu na to, o aký tovar ide, má svoju hrubú (brutto) aj čistú (netto) váhu. Veľmi dôležité je rozlišovanie oboch typov, čo zabezpečí väčšie povedomie nielen medzi spotrebiteľmi, ale aj zamestnancami jednotlivých firiem.

Hrubá váha označuje hmotnosť celého výrobku vrátane jeho obalu, etikiet, návodov na obsluhu, ako aj ďalších príslušenstiev.

Čistá (netto) váha - čo to je? Význam pojmu

Na rozdiel od pojmu hrubá, ktorý označuje celkovú váhu produktu vrátane obalu - čistá predstavuje hmotnosť samotného tovaru, teda bez krabice a ďalších príslušenstiev. Označuje váhu produktu, ktorý je skutočne kupovaný alebo predávaný.

Inými slovami, čistá váha sa vzťahuje len na množstvo tovaru. Nezahŕňa jeho obal alebo ostatné prvky, ktoré sú jeho súčasťou.

Aký význam majú čistá a hrubá váha?

Čistú a hrubú váhu využívame na určenie rôznych váhových hodnôt nielen v obchode, ale aj vo výrobe a doprave. Ide o mimoriadne dôležité otázky, ktoré umožňujú určiť množstvo samotného tovaru, ako aj zohľadniť ďalšie prvky, ako je obal alebo iné materiály.

Oba pojmy majú významný význam, pretože umožňujú presne určiť množstvo tovaru a kontrolovať proces balenia alebo odosielania.

Batožinová váha a váha na balíky - čo je dobré vedieť?

Investícia do kvalitnej batožinovej váhy je vynikajúcim riešením pre každého, kto miluje cestovanie. Ide o nevyhnutné zariadenie, vďaka ktorému môžeme ľahko zvážiť kufre, a tak neprekročiť váhu požadovanú danou leteckou spoločnosťou.

Príliš ťažká batožina môže viesť k nutnosti zaplatiť dodatočné poplatky, čím pridáva stres. Preto použitie váhy nám umožní efektívnejšie balenie, a teda nebudeme musieť mať obavy z možných ťažkostí počas odbavenia.

Váha na balíky je užitočné zariadenie, nevyhnutné na určenie hmotnosti zásielok alebo balíkov. To zase má obrovský význam v procese odosielania tovaru, logistike alebo elektronickom obchode. Vďaka tomuto prístroju môžeme účinne odhadnúť náklady na prepravu, čo nám výrazne uľahčí každodennú prácu.

Kde nájsť kvalitné váhy?

Plánujete investíciu do profesionálnych váh na balíky, batožiny a mnohých ďalších modelov s rôznym určením, je dobré oboznámiť sa s ponukou umiestnenou na našej webovej stránke. Ponúkame solídne, odolné a efektívne zariadenia, ktoré zjednodušujú každodenné vykonávanie povinností.

V našej ponuke nájdete nielen zariadenia využívané vo firmách z mnohých odvetví, ale aj produkty, ktoré sa dokonale hodia pre individuálnych užívateľov.

Čistá váha a hrubá váha - čo to je? Zhrnutie

Čistá a hrubá váha sú termíny používané na určenie váhy v obchode, výrobe alebo logistike. Prvý z nich sa vzťahuje na skutočnú hmotnosť produktu bez zahrnutia obalu alebo akýchkoľvek prvkov. Druhý ukazuje na váhu výrobku spolu s krabicou a ostatnými príslušenstvami.

Posted in: Užitočné rady